Poklon paketići

Poklon paketići za 2023. godinu

Bliži se kraj godine, a time i rok za isplatu poklon paketića u 2023. godini. Ukoliko još niste isplatili imate još malo vremena do kraja godine da to učinite.

(more…)

Dalje

Minimalna cena rada

Minimalna cena rada u 2024. godini

Odlukom Vlade Republike Srbije povećana je minimalna cena rada u 2024. godini koja sada iznosi 271,00 dinara neto po radnom času.

(more…)

Dalje

Rokovi poreskih obaveza

Poreska uprava CVPO nedavno je objavila Obaveštenje o rokovima za plaćanje poreskih obaveza u kojima skreće pažnju da rokovi poreskih obaveza moraju biti ispoštovani.

Ne pridržavanje rokova za dospeće obaveze za plaćanje poreza povlači potencijalno plaćanje kazni koje su propisane zakonom.

(more…)

Dalje

Minimalna cena rada

Minimalna cena rada u 2023. godini

Odlukom Vlade Republike Srbije povećana je minimalna cena rada u 2023. godini koja sada iznosi 230,00 dinara neto po radnom času. (more…)

Dalje

Zabrana uplate pozajmice preduzetnika U prethodnom periodu poslovne banke onemogućile su uplatu pozajmice preduzetnika. U skladu sa obaveštenjem NBS povazmice za likvidnost su rezervisane isključivo kada fizičko lice osnivač uplaćuje pravnom licu sredstva po osnovu pozajmica društvu. Uplate koje preduzetnik […]

Dalje

Uredba o utvrđivanju Programa direktnih davanja u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 Direktna davanja u 2021. godini. Link za preuzimanje Uredbe u pdf formatu: Uredba o utvrđivanju Programa direktnih davanja u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom […]

Dalje

Pogodnosti i direktna davanja COVID-19

Pogodnosti i direktna davanja privrednim subjektima – ublažavanje efekata COVID-19

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu kojom definiše pogodnosti i direktna davanja privrednim subjektima radi ublažavanja efekata COVID-19. Uredba je objavljena u Službenom glasniku RS broj 54/20, od 10. 04.2020. godine čime je i stupila na snagu. Kompletan tekst uredbe možete pročitati i preuzeti u pdf formatu na sledećoj strani: Uredba o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19

(more…)

Dalje

Uredba o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled COVID-19 Link za preuzimanje Uredbe u pdf formatu: Uredba o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled COVID-19   Na osnovu […]

Dalje

test samostalnostiTest samostalnosti preduzetnika

Izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana promenjeni su uslovi za paušalno oporezivanje od 2020. godine. Glavna novina odnosi se na Test samostalnosti preduzetnika koji je definisan članom 85 pomenutog zakona kao i paket mera za zapošljavanje onih koji ne prođu test samostalnosti.

(more…)

Dalje

Firmarina

Firmarina – isticanje firme na poslovnom prostoru

Isticanje firme na poslovnom prostoru, poznatije kao firmarina, definisano je Zakonom o finansiranju lokalne samouprave. Firma, u skladu sa zakonom predstavlja svaki istaknuti naziv ili ime koje upućuje na to da pravno ili fizičko lice obavlja određenu delatnost.

(more…)

Dalje