knjigovodstvene usluge

Knjigovodstvene usluge

Knjigovodstvene usluge namenjene su firmama koje žele da se u potpunosti posvete svom biznisu bez previše udubljivanja u knjigovodstvo. Mi preuzimamo sve aktivnosti kako bi knjigovodstvo vaše firme bilo usklađeno sa zakonskim propisama.

Zašto je to bitno da budemo usklađeni sa zakonskim propisima?

Pri pokretanju sopstvenog posla, vlasnici se često odlučuju da osnivanje firme obave sami, kao i da angažovanje knjigovođe odlože dok ’’firma ne zaživi’’. Možda je naizgled lako, ali da li je baš tako? Osnivanjem firme, za vlasnika počinju da važe brojni zakoni: Zakon o postupku registracije u agenciji za privredne registre, Zakon o privrednim društvima, Zakon o računovodstvu, Zakon o porezu na dodatu vrednost (PDV), Zakon o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika i mnogi drugi.

Kako bi novi vlasnik blagovremeno ispunio sve obaveze predviđene zakonima, neophodan mu je profesionalac, odličan zakona poznavalac!

Šta je knjigovodstvo i koji je njegov cilj?

Knjigovodstvo je metod sakupljanja, klasifikovanja, registrovanja, čuvanja i izveštavanja o nastalim ekonomskim promenama. Knjigovodstvo se organizuje i vodi zbog potreba računovodstva, u kome se vrši njihova dalja obrada i analiza. Nakon toga, knjigovodstveni podaci se koriste kao informacije za potrebe kontrole i upravljanja.

Da li i dalje mislite da možete sami?

Posvetite se svojim idejama o razvijanju posla, a osnivanje firme i knjigovodstvene usluge prepustite nama. Za vas mi vodimo sve aktivnosti kako bi poslovanje vaše firme bilo usklađeno sa zakonskim propisima.

Na bazi dugogodišnjeg iskustva u mogućnosti smo da ponudimo najpovoljnija i najoptimalnija rešenja za svaku firmu. 

Nudimo vam računovodstvene usluge i knjigovodstvene usluge. Knjigovodstvene usluge najčešće obuhvataju sledeće:

  • Prikupljanje dokumentacije u kojoj su sadržani finansijski podaci;
  • Kontrola ispravnosti dokumentacije za obradu i knjiženje;
  • Klasifikacija promena (kontiranje) i knjiženje dokumentacije;
  • Vođenje glavne knjige;
  • Vođenje analitičkih i pomoćnih evidencija;
  • Vođenje registra osnovnih sredstava i obračun amortizacije;
  • Priprema i predaja poreskih prijava i obrazaca;
  • Vođenje poreskih evidencija.

Cena knjigovodstvenih usluga

Cena knjigovodstvenih usluga je često pitanje. Ističemo da se cena knjigovodstvenih usluga  fiksna i formira na mesečnom nivou, prevashodno na bazi obima dokumentacije koju dostavljate nama na obradu i knjiženje, a ne na bazi vašeg poslovnog rezultata ili prihoda. Pri određivanju cene, trudimo se da sagledamo odstupanja u vašem poslovanju koja mogu dovesti do eventualne korekcije cene. Na ovaj način trudimo se da plaćate realnu cenu usluga koja je u skladu sa količinom dokumentacije koju mi obrađujemo i knjižimo. Dodatno, svoje mesečne troškove možete preciznije da planirate.