M4 obrazac odlazi u istoriju

Izmenama i dopunama Zakona o penzionom i invalidskom osiguranju ukida se M4 obrazac. Ova izmena stupa na snagu počev od 01.01.2019. godine i objavljena je u Službenom glasniku br. 73 od 29.09.2018. godine. Pored M4 obrasca ukinut je i M-UN obrazac, sve ukupno 16 obrazaca. Ukidanje ovih obrazaca je još jedan korak u najavljenoj digitalizaciji PIO fonda.

U skladu sa pomenutim izmenama podaci se unose odnosno preuzimaju u matičnu evidenciju u elektronskoj formi. To znači da će se podaci preuzimati iz registra Poreske uprave, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, Fonda i drugih državnih organa i organizacija u elektonskoj formi putem sredstava za elektronsku obradu podataka.

Da li se predaje M4 obrazac za 2018. godinu?

NE! Počev od 01.01.2019. godine PIO fond će automatski preuzimati podatke o stažu od poreske uprave čime se eliminiše potreba za predajom M4 obrazaca od strane poslodavaca. Predaja M4 obrazaca za 2017. i ranije godine će se obavljati kao i ranije putem internet aplikacije Fonda.

Ovde možete preuzeti kompletan tekst Zakon o izmenama i dopuna zakona o penzionom i invalidskom osiguranju.

 

0 0 votes
Article Rating

Podelite sa nekim

guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
Milan
2 years ago

Pogresna je informacija da se predaju M4 za 2018 godinu. Clan 144 Zakona o PIO je brisan od 1.1.2019. Pogledajte detaljnije na PK Tatic, jer nazalost o ovome nema informacije na sluzbenom sajtu Fonda PIO.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x